Kraamzorg babymoon

Zorg goed voor jouw stralende gebit

Geplaatst op

Een gezond gebit is belangrijk! Zowel voor je gezondheid als voor je zelfvertrouwen. Het is een stukje van jou die je goed hoort te verzorgen en ook zeker niet moet verwaarlozen! Je wilt tenslotte geen pijn ervaren en tandbederf, tandvleesaandoeningen en andere problemen voorkomen! Zorg er dus voor dat je er dagelijks goed onderhoud aangeeft, maar zorg er ook zeker voor dat je dit bij je kinderen ook vroegtijdig aanleert! Als je op vroege leeftijd je kind de gewoonte aanleert van het goed onderhouden van het gebit, zal het veel problemen en angsten voor tandartsen voorkomen in de toekomst.

Wat je moet doen om een gezond gebit te behouden

  • Poetsen: poets je tanden dagelijks minstens twee keer per dag gedurende twee minuten met een zachte tandenborstel. Besteed aandacht aan alle tandoppervlakken en neem je tong en tandvlees hierin ook mee.
  • Flossen: na het poetsen is het verstandig om je tanden nog eens na te gaan met flosdraad en ragers, om zo etensresten en overig tandplak weg te halen waar je tandenborstel niet altijd bij kan.
  • Mondwater: met mondwater kun je nog wat extra reiniging geven aan je mond in het geheel. Dit zorgt er namelijk voor dat de overige bacteriën in je mond verwijderd worden, wat bijdraagt aan een frisse adem.
  • Gezonde voeding: ook gezonde voeding kan helpen bij het behoud van een goed en gezond gebit. Als je veel suikers eet kan het namelijk je tandglazuur aantasten, en als je veel koffie drinkt kunnen je tanden geel gaan uitslaan. Het is natuurlijk allemaal niet verboden om tot je te nemen, maar zorg dat je er niet te veel van laat aantasten of kies ervoor om direct erna je tanden te verzorgen.

Toch een gaatje?

Het kan je overkomen dat je toch een gaatje in je gebit hebt gekregen, dat kan erg vervelend zijn maar is gelukkig te verhelpen. Een gaatje ontstaat door bijvoorbeeld veel suiker en koolhydraten tot je te nemen die ervoor zorgen dat je glazuur flink wordt aangetast. Je glazuur is het beschermlaagje van je tanden. Als de bacterie of tandbederf zich verder gaat ontwikkelen in je tanden door de laagjes heen gaat het op een gegeven moment heel erg zeer doen! Meestal als een gaatje zeer gaat doen is het proces al even bezig geweest. Je kunt namelijk in het beginsel van een gaatje nog geen pijn voelen en dus niet op tijd zien dat het begonnen is. Het is daarom ook erg belangrijk om regelmatig naar een tandarts te gaan om je gebit te laten controleren. Een tandarts ziet namelijk al ruim van te voren wanneer er gaatjes in je tanden aan het komen zijn. Doordat de tandarts hier op tijd bij kan zijn, zorg je ervoor dat het probleem niet al te groot wordt en voorkom je dus pijn. Nog niet aangesloten bij een goede tandarts? Bekijk dan de mogelijkheden bij Studentist, de tandarts van Amsterdam. Het schrijf je in voor in elk geval je regelmatige tandartscontrole.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden