Kraamzorg babymoon

Zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering 2020

Geplaatst op

Het lijkt voor de hand te liggen dat veel mensen op zoek gaan naar de goedkoopste zorgverzekering 2020. Door over te stappen naar de goedkoopste zorgverzekering 2020 kun je immers veel geld besparen. Wordt er veel gewisseld van zorgverzekering? Het antwoord is nee. Veel mensen betalen te veel voor hun zorgverzekering. Slechts een op de vijftien mensen zo blijkt uit onderzoek, wisselt tegen het einde van het jaar van zorgverzekering. Nederlanders vinden het kennelijk te veel werk om uit te zoeken of ze met het afsluiten van een zorgverzekering geld kunnen besparen. Ze hebben, hoewel de premie van hun zorgverzekering wel ieder jaar stijgt, geen zin om de verschillende polissen met elkaar te vergelijken. Jammer, want volgens de toezichthouders NZA (Nederlandse Zorgautoriteit) en de ACM (Autoriteit Consument en Markt) betalen veel mensen 100 euro te veel voor hun zorgverzekering. Bij een premiestijging van 10 euro kan het verschil in prijs tussen de basispolissen van de verschillende zorgverzekeringen zelfs oplopen tot 200 euro of meer. Verwacht je volgend jaar weinig gebruik te maken van de gezondheidszorg? Dan kan de besparing nog veel hoger zijn.

Zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering 2020  met vergelijkingssites

Is het vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen veel werk. Het antwoord is nee. Vergelijken van de verschillende zorgverzekeringen is namelijk heel eenvoudig als je besluit om een vergelijkingssite te gebruiken. Al na vijf minuten kun je op een vergelijkingssite een eerste indruk krijgen van de verschillen in premies van de diverse zorgverzekeringen. Je kunt dus op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering 2020. Het invullen van de gegevens en het maken van de definitieve keuze voor een andere zorgverzekering neemt vaak niet meer dan een uur in beslag. Het is overigens wel aan te raden om een vergelijkingssite te kiezen met het keurmerk ‘Objectief vergelijken’. Op vergelijkingssites met dit keurmerk, onder andere de vergelijkingssites van Independer en Zorgkiezer.nl, ga je stap voor stap door de diverse keuzemogelijkheden.

Niet alleen besparen door te zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering 2020

Natuurlijk kan ook jij geld besparen door met behulp van een vergelijkingssite op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering 2020. Ongetwijfeld vind je snel de zorgverzekering met de laagste premie voor de basisverzekering. Je kunt niet alleen veel geld besparen door op zoek te gaan naar de goedkoopste zorgverzekering 2020. Niet iedereen weet dat je ook nog op vijf andere manieren kunt besparen op je zorgverzekering.

Door vergelijkingssites aangeboden kortingen

Maak je gebruik van een vergelijkingssite? Er zijn vergelijkingssites die kortingen aanbieden als je de vergelijkingssite gebruikt om over te stappen. Bij de overstap via de vergelijkingssite van  bijvoorbeeld Independer bedraagt de korting op de basisverzekering maximaal 8 procent. Bovendien kun je dan ook nog een korting krijgen op de premie van de aanvullende verzekering.

Kiezen voor een natura- of budgetpolis

Hoe kun je ook geld besparen? Door te kiezen voor een natura- of budgetpolis. Je krijgt dan wel uitsluitend de zorgkosten vergoed van zorgverleners met wie de zorgverzekering een contract heeft afgesloten.  Op sommige vergelijkingssites kun je zien welke zorgverleners een contract hebben met een bepaalde zorgverlener. Wil je ook met een natura- of budgetpolis alle zorg vergoed krijgen? Het kan dan gebeuren dat je soms langer onderweg bent naar een zorgverlener .Kies je voor een niet-gecontracteerde zorgverlener? Doorgaans krijg je dan 70 tot 80 procent van de kosten vergoed.

Verhogen van het eigen risico

Door het verplichte eigen risico van 385 euro te verhogen, kun je tot wel tot 285 euro per jaar besparen. Je kunt dit overwegen als je verwacht dat je niet veel ziektekosten maakt. Kies je voor een maximaal eigen risico van 885 euro? Fan bespaar je ongeveer 250 euro aan premie. Alleen in het ongunstige geval, als je ziektekosten in een jaar 885 euro of hoger zijn, moet je dan 500 euro bijbetalen.

Geen aanvullende verzekering nemen

Verwacht je voldoende te hebben aan de basisverzekering? Het bezoeken van de huisarts wordt vergoed door de basisverzekering. Verwacht je een probleemloos controlebezoek aan de tandarts? Dan is een aanvullende tandartsverzekering onnodig. Heb je voor komend jaar een serie afspraken bij de fysiotherapeut staan? Dan sluit je natuurlijk wel een aanvullende verzekering af. Afsluiten van een aanvullende verzekering of mogelijk een behoorlijk bedrag besparen door geen aanvullende verzekering af te sluiten? Van belang is natuurlijk ook het antwoord op de vraag of je een eventuele tegenvaller, onverwachts veel zorgkosten, zelf kunt betalen.

De premie voor de zorgverzekering in een keer betalen

Beschik je over voldoende financiële middelen? Dan kun je overwegen om de premie voor de zorgverzekering en voor de eventuele aanvullende verzekering in een keer te betalen. Je kunt dan enkele tientjes besparen.

Meer over zorgverzekering vergelijken 2020 vind je op Zorgverzekering-vergelijken.net.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden