Kraamzorg babymoon

Zo verhelp je incontinentie

Geplaatst op

Incontinentie is natuurlijk super vervelend. Het kan er echt voor zorgen dat je een stuk minder stevig in je schoenen staat, je je altijd ongemakkelijk voelt en daardoor niet de dingen gaat doen die je eigenlijk graag zou willen doen. Incontinentie willen we dan ook liefst zo snel mogelijk verhelpen. 

Nog even, wat is incontinentie precies? Heel simpel, incontinentie is eigenlijk niets anders dan het ongewild verliezen van urine. Over de hele wereld hebben mensen last van incontinentie. Het is dus zeker niets om je over te schamen. Ga naar de huisarts en laat je informeren naar de dingen die je kan doen om incontinentie te verhelpen. 

In dit artikel vertellen we je over een paar dingen die kunnen helpen bij het verhelpen of dragelijker maken van incontinentie. Laten we snel beginnen. 

Wat te doen? 

Zoals al gezegd is incontinentie in bijna alle gevallen prima te behandelen. Incontinentie heeft te maken met spieren die door onverwachte beweging (denk hierbij aan een spontane lach of een sportieve beweging) kunnen relaxen en daardoor leiden tot urine verlies. Deze spieren kun je door middel van bepaalde oefeningen gelukkig trainen. Zo kun je door oefeningen, die bijvoorbeeld een fysiotherapeut aan je kan meegeven, leren hoe je je bekkenbodemspieren bewust aan kan spannen en weer ontspannen. De bekkenbodemspieren zijn natuurlijk belangrijke spieren bij het urineren. Daarnaast is het mogelijk om te leren om plotselinge verhoging van de buikdruk te controleren.

Met een aantal van deze oefeningen en technieken kun je urine-incontinentie vaak verminderen of zelfs verhelpen. Deze oefeningen geven je dus een goede uitgangspositie. 

Maar helaas gaat niet alles in één keer beter, de oefeningen hebben tijd nodig. Daarom is het aan te raden om te zoeken naar incontinentiemateriaal, van incontinentiemateriaal | Depend.nl. Op de website van Depend vind je vele handige producten die jouw problemen verlichten, denk hierbij bijvoorbeeld aan dierenbescherming en inlegkruisjes. Natuurlijk verhelpen deze producten je problemen niet , maar kunnen ze je kwalen wel dragelijker maken. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden