Kraamzorg babymoon

Zo houd je je mond schoon en gezond

Geplaatst op

Het schoonhouden van je tanden is essentieel voor een mooi en sterk gebit. Echter kunnen er veel dingen bij komen kijken wanneer je je tanden probeert gezond te houden. Bovendien zorgt een sterk gebit voor een mooie glimlach en meer zelfvertrouwen. Ben je nieuwsgierig naar hoe je zelf je tanden zo gezond mogelijk kunt houden? Lees dan zeker verder.

Mond spoelen

Het spoelen van je mond is één van de snelste manieren om je mond fris te houden. Mondwater doodt de bacteriën en eventuele voedselresten in je mond, waardoor je er meteen een schoon gevoel aan overhoudt. Ook is mondwater ideaal wanneer je moeilijk bereikbare plekjes in je gebit schoon wilt houden.

Vervang je tandenborstel regelmatig

Je tandenborstel hoopt zich al snel op met allerlei bacteriën wanneer je deze een paar weken hebt gebruikt. Daardoor is het noodzakelijk dat je je tandenborstel regelmatig vervangt – ongeveer om de drie maanden. Dit is ook te zien aan de haartjes van de tandenborstel. Wanneer deze los gaan staan is het nodig om de tandenborstel te vervangen.

Tong reinigen

Het reinigen van je tong wordt door veel mensen vergeten, maar dit is essentieel voor een schoon gebit. Op de tong worden allerlei bacteriën, dode cellen en voedselresten verzameld die in veel gevallen niet worden weggehaald. Dit kan ook zorgen voor een slechte adem. Om dit te voorkomen kun je er natuurlijk voor kiezen om je tong te ”poetsen” en zo dus te reinigen met je tandenborstel. Echter zal dit ervoor zorgen dat je tandenborstel relatief snel vies wordt, waardoor je deze vaker moet vervangen. Wat beter werkt is een speciale tongreiniger. Deze is specifiek gemaakt voor het reinigen van de tong. Wanneer je deze twee keer per dag gebeurt zul je al snel merken dat je tong een stuk schoner wordt.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden