Kraamzorg babymoon

Zitten er gevaren aan fillers tijdens een zwangerschap?

Geplaatst op

Cosmetische ingrepen laten uitvoeren is de afgelopen jaren alsmaar toegenomen in populariteit. Mede door de invloed van social media is het tegenwoordig meer en meer geaccepteerd en gebruikelijk om het een en ander te laten doen tegen wallen, rimpels en andere tekenen van vermoeidheid of ouderdom. Hierbij ontstaan een aantal vragen over de veiligheid voor de gezondheid van dergelijke ingrepen. Een van die vraagstukken gaat over de gezondheidsgevaren van fillers, een van de populairste cosmetische ingrepen, tijdens een zwangerschap. Daar gaan we in dit blog dieper op in.

Fillerbehandeling tijdens een zwangerschap

Tijdens een zwangerschap verandert je lichaam enorm. Voor sommigen is dat een reden om na de zwangerschap een of meerdere cosmetische ingrepen uit te laten voeren. Op die manier kun je er weer uitzien als voor de zwangerschap en zit je vaak beter in je vel. Een deel van de mensen overweegt echter ook om tijdens de zwangerschap kleine ingrepen te laten doen, zoals een fillerbehandeling.

Op dit moment kunnen artsen niet met zekerheid zeggen of fillers gevaarlijk zijn voor de gezondheid van een vrouw in verwachting en het ongeboren kind. Wel raden ze over het algemeen aan om cosmetische ingrepen uit te stellen tot na de bevalling. Er is namelijk op dit moment nog niet genoeg onderzoek gedaan naar de effecten van bepaalde producten op de gezondheid. Daarnaast zijn er wel instanties, zoals de FDA in de Verenigde Staten, die het nemen van fillers afraden tijdens een zwangerschap, tijdens het geven van borstvoeding en bij mensen die nog onder de 18 zijn.

Fillerbehandeling na de zwangerschap

Zoals gezegd wordt over het algemeen afgeraden om een fillerbehandeling of andere cosmetische ingreep te ondergaan tijdens een zwangerschap. Ook tijdens de periode van borstvoeding wordt het niet aangemoedigd. Daarna zitten er echter geen bijzondere gezondheidsrisico’s meer aan het nemen van fillers. Uiteraard is geen enkele ingreep zonder risico. Dus als je na een zwangerschap zaken als rimpels en kraaienpootjes weg wil laten halen door middel van fillers, is het altijd goed om jezelf te laten informeren over de algemene risico’s van dergelijke behandelingen. Een van de klinieken die wordt gezien als een autoriteit voor fillers in Amsterdam en in heel Nederland is Annebeth Kroeskop. Daar kun je ook altijd heen voor meer informatie over de risico’s van een fillerbehandeling en uiteraard ook voor de behandeling zelf.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden