Kraamzorg babymoon

Welke stappen moet ik ondernemen om een tandarts te worden?

Geplaatst op

Droom je al jarenlang ervan om het beroep van een tandarts te mogen uitoefenen? Het is een ontzettend leuk, interessant en  werk wat je mag gaan verrichten. Welke type opleiding(en) en of cursussen zijn handig om op je CV te hebben, als je straks gaat solliciteren? Lees deze blog goed door, want zulke vragen en andere extra interessante en belangrijke informatie, zodat je geen stap overslaat. Zo kun je eindelijk jouw droombaan waarmaken.

De tandarts, op welk niveau moet ik minimaal hebben om het beroep te kunnen uitoefenen? Dat maakt helemaal niets uit. Voor zowel het MBO, HBO en op de universiteit kun je in de tandartswereld terechtkomen. Lees deze blog verder door welke opleidingen er zijn.

Tandarts op MBO niveau

Voor het MBO niveau 4, kun je bijvoorbeeld de opleiding doen tot tandartsassistent. Er zijn nog verschillende keuzes die je kunt maken: Kies je voor BOL of BBL? Of heb je juist voorkeur aan zelf studeren? Als jij blij wordt van de taken die je uitvoert, wordt de opleiding alleen maar leuker en zie je veel kansen voorbijkomen. Wanneer je je diploma op zak hebt, kun je meteen aan de slag als beroep. Er is ook nog keuze om je te laten doorstromen naar het HBO.

Tandarts op HBO niveau

Op HBO niveau is het mogelijk om de opleiding te doen tot tandheelkunde. Met deze opleiding ben je zo’n vier jaar mee bezig en kun je daarna doorstromen naar een universiteitsopleiding tot het beroep tandarts.

Tandarts op universiteitsniveau

Ook is er een mogelijkheid om een opleiding te volgen op de universiteit. De bekendste opleiding voor tandarts noemen ze: tandheelkunde. Deze opleiding duurt in totaal zes jaar. Dan doe je de eerste drie jaar bachelor en daarna drie jaar master. Wanneer je klaar bent, kun je bijvoorbeeld bij een tandartspraktijk gaan werken of er zelf eentje oprichten.

Conclusie en advies van deze blog

Samenvattend kun je zeggen dat een tandartsopleiding op elk niveau mogelijk is. Op zowel MBO, HBO en op de universiteit. Zoek je een tandarts in Utrecht, neem eens een kijkje op deze website. Maak een afspraak zodat jouw tanden weer helemaal gaan stralen en blinken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden