Kraamzorg babymoon

Wat zijn de moderne tandartsbehandelingen van dit moment?

Geplaatst op

Over het algemeen weten veel mensen niet wat een tandarts allemaal kan. We maken een afspraak en gaan langs voor de periodieke controle. Is er iets mis? Dan vertelt de tandarts welke behandeling moet volgen. Om wat meer te leren over de tandarts en de specifieke behandelingen zijn we langsgegaan bij tandartspraktijk Dental Network in Capelle aan den IJssel. We leggen je de moderne tandartsbehandelingen uit, zodat jij voorbereid bent als je naar de tandarts gaat. 

Implantologie

Wanneer je een tand of kies mist door een ongeluk, ziek gebit of ouderdom heb je tegenwoordig niks te vrezen. Veel moderne tandartspraktijken zijn in staat om implantaten te zetten. Een implantaat is als het ware een neptand die jouw tanden kan vervangen. Er worden schroefjes in het tandvlees gezet waar vervolgens de implantaten op gemonteerd worden. Deze implantaten zitten vervolgens net zo vast als je echte tanden. Ideaal als opvulling of vervanging. Na een tijdje ben je er compleet aan gewend en kun je alles weer wat je anders ook zou doen met je tanden (voornamelijk eten). 

Esthetische tandheelkunde

Wat ook steeds populairder wordt in Nederland is esthetische tandheelkunde. Steeds meer tandartsen gaan zich richten op het uiterlijk van het gebit, en niet alleen op de gezondheid. Facings ofwel veneers, zijn plaatjes gemaakt van porselein of keramiek die op je tanden worden geplakt. Ze worden in de perfecte vorm gemaakt en met de witte kleurtint die jij wenst. Het eindresultaat is een perfect gebit, dat gewoon functioneel blijft. Het kost wel wat, maar vervolgens heb je prachtige witte tanden. Niet alleen voor ijdele mensen is dit een mooie uitkomst, ook voor mensen die een scheur in hun tand of afgebroken tand hebben is dit de ideale oplossing. 

Digital Smile Design

DSD is een programma waarbij de tandarts foto’s maakt van het gebit en perfect kan toelichten hoe jouw gebit eruit komt te zien na enkele cosmetische ingrepen. Je kunt dus van tevoren het eindresultaat min of meer zien. Denk hierbij aan het effect van bovengenoemde facings of implantaten, of zie hoe jouw gebit eruit zou zien als je de tanden laat bleken. Super eenvoudig en heel transparant. Een mooie ontwikkeling.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden