Kraamzorg babymoon

Wat kun je verwachten tijdens een fillerbehandeling

Geplaatst op

De injecties met fillers zijn niet-chirurgisch en worden meestal uitgevoerd tijdens een bezoek aan de kliniek. Je eerste behandeling begint met een consult, waarbij je met je cosmetische chirurg praat over je ‘probleemzones’ en je wensen.

De consultatie – de eerste afspraak

Tijdens je consultatie zal de cosmetisch chirurg je ‘probleemzones’ evalueren en je medische voorgeschiedenis bekijken. Hoewel de risico’s van fillers minimaal zijn, moet je vóór de behandeling je medische voorgeschiedenis volledig bekend maken, omdat bepaalde allergieën, huid- en neurologische aandoeningen of medicijnen je veiligheid of resultaten in gevaar kunnen brengen. Zo moet je bijvoorbeeld je cosmetische chirurg vertellen of je NSAID’s (bijv. aspirine, ibuprofen, naproxen) of bloedverdunners hebt gebruikt, omdat deze de kans op bloeduitstortingen vergroten.

De filler behandeling 

Vlak voor de ‘echte’ behandeling wordt het gebied schoongemaakt en krijg je mogelijk een plaatselijke verdoving, zodat je niets voelt van de behandeling. Veel vulmiddelen bevatten ook lidocaïne, een mild verdovingsmiddel, dat bedoeld is om het ongemak tijdens en na de behandeling tot een minimum te beperken. Je zorgverlener zal dan een precieze hoeveelheid vuller strategisch onder de huid injecteren.

Afhankelijk van het product en de behandelde zones, zou je onmiddellijk na het ontvangen van de vullerinjecties resultaten moeten kunnen opmerken. Sommige patiënten hebben lichte kneuzingen en zwellingen, maar deze zijn tijdelijk en moeten in de dagen na de behandeling verdwijnen. Je kunt direct na de behandeling doorgaan met je normale activiteiten, maar je cosmetisch chirurg kan voor goede voorzorgsmaatregelen vragen om de dag erna vrij te nemen van (intensieve) activiteiten. 

Kies altijd een goede kliniek

We raden aan echt onderzoek te doen naar verschillende klinieken en salons die fillers injecteren. Zorg ook dat je voldoende informatie hebt/krijgt over je behandelend arts. Filler-centrum.Amsterdam is gespecialiseerd in het injecteren van fillers. We hebben hier vele goede ervaringen mee gehoord. 

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden