Kraamzorg babymoon

Wat is yoga?

Geplaatst op

Het belangrijk om te begrijpen wat yoga eigenlijk is. Veel mensen noemen het een oude methode van training, en anderen noemen het een reeks moeilijke houdingen. Maar het woord ‘yoga’ betekent eigenlijk eenheid. Het is een praktijk die lichaam, geest en ziel met elkaar verbindt door middel van verschillende lichaamshoudingen, meditatie en gecontroleerde ademhaling. Het is erg goed voor als je zwanger bent. Maar doe geen buikligging en vooroverbuigen. 

Gedachten over yoga

De bekende Yogi, Sadhguru Jaggi Vasudev noemt yoga “een expressie van het leven.” Hij zegt: “Yoga betekent in wezen het vinden van de sleutels tot de aard van het bestaan.”

Yoga gaat niet alleen over het buigen of draaien van het lichaam en het vasthouden van de adem. Het is een mechanisme om je in een toestand te brengen waarin je de werkelijkheid ziet en ervaart zoals die is. Als je je energieën toestaat uitbundig en extatisch te worden, breidt je zintuiglijk lichaam zich uit. Dit stelt je in staat het hele universum te ervaren als een deel van jezelf, waardoor alles één wordt – dit is de eenheid die yoga creëert. Dat is een geweldige aanvulling op je zwangerschap. 

Harmonie tussen lichaam en geest

De grondlegger van Yoga, Patanjali zei: “Sthiram sukham asanam.” Het betekent dat een houding die stevig en comfortabel lijkt, je asana is. Je zult misschien verbaasd zijn te weten dat een asana slechts een voorbereidende stap is in de beoefening van yoga. Het is een middel dat je helpt het grotere goed te bereiken. Yoga is gericht op het creëren van perfecte harmonie tussen je lichaam en geest. Wanneer je jezelf zo afstemt dat alles wonderbaarlijk in je functioneert, zul je het beste van je vermogens naar boven halen. Dit is zeker ook tijdens de zwangerschap een positief gegeven. 

Wanneer je goed yoga wilt beoefenen, dan is het raadzaam om de juiste spullen hiervoor aan te schaffen, zoals een yoga mat. Natuurlijk zijn er nog tal van andere dingen die je kunnen helpen beter aan yoga te beoefenen, denk aan een kussen, kleding en aparte voeding.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden