Kraamzorg babymoon

Wat is een buitenschoolse opvang?

Geplaatst op

Op dit moment ben je zwanger en denk je waarschijnlijk nog niet verder, eerst de bevalling goed doorkomen natuurlijk. Toch is het goed om je te oriënteren op de periode na je zwangerschap. Vaak brengen ouders hun baby voor het eerst naar de opvang als het zwangerschapsverlof van moeder afgelopen is. Gedurende deze periode kom je verschillende benamingen voor de opvang tegen. In deze blog gaan we verder in op het moment dat je kind 2 jaar is geworden.

Je bent nu zwanger en natuurlijk volledig bezig met de zwangerschap. Toch is het verstandig om je alvast een beetje in te lezen in de periode na je zwangerschap. Als jullie beiden werken is het regelen van kinderopvang waarschijnlijk een noodzaak. De meeste kinderen gaan vanaf 6 maanden naar de kinderopvang. Eerst naar het kinderdagverblijf tot 4 jaar. Vanaf 4 jaar gaat je kind naar de basisschool en aansluitend daarop de buitenschoolse opvang, maar wat is dat precies?

Verzamelnaam voor opvang van schoolgaande kinderen

Buitenschoolse opvang is een verzamelnaam voor alle soorten opvang voor naar schoolgaande kinderen buiten de gebruikelijke schooltijden. Je hebt het dan over voor schoolse opvang, tussen schoolse opvang en naschoolse opvang. Buiten schoolse opvang is buiten schooltijd en is ook tijdens de vakantie mogelijk. Bij kinderopvang Monkey Donkey in Groningen zijn er al heel wat jaren aan ervaring, wanneer je dan ook twijfelt of de buitenschoolse opvang wel geschikt is voor jou en voor jouw kind neem dan zeker even vrijblijvend contact op.

Waarom de BSO zo leuk is

Wanneer jouw kindje voor de eerste keer naar de basisschool gaat is dat een hele belevenis en is dat erg spannend. Een hele verandering, er zijn regeltjes, de dagen zijn lang en er komen allemaal nieuwe gezichten voorbij.  En dan moet hij of zij ook nog naar de BSO… Probeer je hier niet te druk om te maken! De BSO is een plek waar je kind kan en mag ontspannen, hier hoeven ze bijna niets te doen, niets moet alles mag. Hier bij de buitenschoolse opvang in Groningen zijn er voldoende leuke activiteiten en kunnen ze spelen met (nieuwe) vriendjes en vriendinnetjes.

Waarom de BSO de ontwikkeling stimuleert

Kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zijn behoorlijk in ontwikkeling. Per leeftijdsgroep worden er vaak passende en uitdagende activiteiten georganiseerd. Het is voor de jongere kinderen erg leuk om buiten te spelen, dit doen ze dan ook erg graag. Dat is alleen maar goed voor hun motorische ontwikkeling. Ook prikkelt het hun fantasie. Voor de oudere kinderen zijn spelletjes en sportactiviteiten interessant en uitdagend. Het vergroot hun zelfvertrouwen, het werkt ontspannend en ze leren hoe samen te werken.

Waarom Monkey Donkey

Monkey Donkey is een speelhuis wat al meer dan 20 jaar bestaat! Dit is dus eigenlijk een begrip. Er is hier dan erg veel te beleven. Je kunt terecht voor kinderopvang en buitenschoolse opvang in Groningen. Bij Monkey Donkey vinden we het belangrijk dat ieder kind meegroeit in zijn of haar ontwikkeling. Bij deze kinderopvang in Groningen krijgen ze alle ruimte om zichzelf te zijn en vinden we liefde, structuur, respect en veiligheid dan ook erg belangrijk! We laten zien dat we er zijn voor het kind en geven het dan ook de volle liefdevolle aandacht die het verdient!

Wil je nog meer weten over de mogelijkheden van kinderopvang en buitenschoolse opvang in Groningen? Neem gerust contact op.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden