Kraamzorg babymoon

Wat is de beste matras tijdens de zwangerschap?

Geplaatst op

Zwangere vrouwen staan soms voor een zware strijd als ze proberen een goede nachtrust te krijgen. Hormonale veranderingen zorgen ervoor dat ze vaak wakker worden. Lichaamsveranderingen veroorzaken vaak ongemak en soms zelfs. Emotionele veranderingen en nieuwe angsten maken het moeilijker om rustig af te drijven. Voeg daar nog eens aan toe rusteloosheid in de benen en slaapapneu. Het is niet verwonderlijk dat in een enquête 78% van de zwangere vrouwen toegaf moeite te hebben met slapen.

Dus als je boodschappen doet voor al je babybenodigdheden, waarom trakteert je jezelf dan niet op een nieuw matras? Sommige kenmerken van kwaliteitsmerkmatrassen zijn specifiek gericht op de behoeften van zwangere vrouwen om beter te kunnen slapen. Lees snel verder voor matras kopen tips. 

Eigenschappen om rekening mee te houden bij het kopen van een matras

Natuurlijke materialen: ondanks de belangstelling van de consument voor gezonde, milieuvriendelijke producten, worden veel matrassen nog steeds gemaakt met petrochemische producten, schadelijke lijmen, pesticiden, chemische brandvertragers en nog veel meer. Vluchtige chemische stoffen zijn in verband gebracht met kanker, orgaanschade en hormoonontregeling. Mensen met allergieën en ademhalingsproblemen, evenals zwangere vrouwen, in het bijzonder matrassen met giftige stoffen moeten worden vermeden. Het beste alternatief is latex, dit is gemaakt van boomsap. 

Koeltechniek: nachtzweten wordt veroorzaakt door hormonale onevenwichtigheden tijdens de zwangerschap die meer dan de helft van alle zwangere vrouwen treffen. Een veelgehoorde klacht van de oudere traagschuimmatrassen was dat ze “warm sliepen”. Dat is niet het geval met high-end traagschuimmatrassen vandaag de dag. Deze zijn namelijk voorzien van speciale koeltechnologie om de luchtstroom op gang te houden zodat je het ’s nachts niet te warm krijgt. 

Hoe weet je of een matras bij je past? 

Het is belangrijk om een matras goed uit te proberen. Zo weet je of het bij je past of niet. We raden je dan ook aan om voor jezelf na te gaan hoe je slaapt en welk matras daarbij past. Hierover kun je je ook prima laten informeren. Daarnaast is het erg belangrijk dat je altijd een matras aan een gedegen test onderwerpt in de winkel. Een paar minuten erop liggen maakt al veel duidelijk. Dus niet zomaar op internet bestellen, naar een showroom gaan en de verkoper het hemd van zijn lijf vragen. Alleen via een grondige ontdekkingstocht kunt je het juiste matras voor jou vinden. Blijf onze blogs volgen zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden