Kraamzorg babymoon

Wat gebeurt er met je als je dood bent?

Geplaatst op

Als er iemand dood gaat wordt er door de dierbare een uitvaart ingepland in ‘samenwerking’ met een begrafenis- of uitvaartondernemer. Zij bereiden de uitvaart voor en zorgen ervoor dat alles op de dag van de uitvaart zo soepel mogelijk verloopt. Een uitvaart brengt uiteraard al genoeg emoties voor de familie en vrienden van de overledende mee. Maar wat doet een begrafenisondernemer nou precies? En waar ga je allemaal nog ‘heen’ als je dood bent? 

Naar de patholoog of naar de begrafenisonderneming?

Nadat een dierbare officieel overleden is verklaard door de arts, gaat het lichaam of naar de patholoog of direct door naar de begrafenisonderneming. Een patholoog is iemand die een postmortem onderzoek doet naar de reden van overlijden. Een reden waarom overledende niet naar een patholoog gaan is, omdat de doodsoorzaak al bekend is, omdat hij of zij bijvoorbeeld al langdurig ziek was of omdat de familie geen toestemming heeft gegeven. 

Een begrafenisondernemer

Een bregrafenisondernemer doet waarschijnlijk meer dan wat je in eerste instantie had gedacht. Een begrafenisonderenemer verzorgt alle uitvaartregelingen voor de familie van de overledene. Zij beheren juridische documenten, organiseren herdenkingsdiensten, bereiden het lichaam voor, coördineren kistdragers en regelen het transport naar de begraafplaatsen. De begrafenisondernemers voeren ook administratieve taken uit en bieden troost aan de rouwenden.

Wat gebeurt er als het lichaam eenmaal bij de begrafenisondernemer is? 

Zodra een begrafenisondernemer een dode naar het mortuarium heeft gebracht gebeuren er drie dingen: 

1.  Het ontbindingsproces van de overleden persoon wordt vertraagd door deze in een speciale koelkast te houden. 

2. Het lichaam wordt gewassen en aangekleed.

3. De persoon wordt klaargemaakt om te worden bezocht door dierbare. 

Begrafenisonderneming Ivonneclemens-uitvaartvezorging.nl

Ivonneclemens Uitvaartverzorging is een begrafenisondernemer in Hoofddorp. Zij helpt jou en je dierbare de uitvaart voor te breiden en in goede banen te leiden.  

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden