Kraamzorg babymoon

Waarom een goede speelmat zo belangrijk is voor een baby

Geplaatst op

Een baby staat (of ligt) aan het begin van zijn of haar leven. De eerste jaren zijn een belangrijke fase in de ontwikkeling van een kind. Als ouder heb je het grootste invloed hoe een baby de eerste manieren van het leven ontdekt. Hier kan spelen op een speelmat een grote rol in spelen. Het is hierbij belangrijk om een veilige omgeving voor de baby te creëren om alle nieuwsgierigheid en daarbij fysieke handelingen kwijt te kunnen. Je kunt hiervoor een speelmat kopenwat een baby alle ruimte geeft om de eerste stappen als mens te ontwikkelen.

Eerste leermomenten samen

Als ouder wil je natuurlijk de eerste leermomenten samen met je kind meemaken. Een speelmat heeft een grote invloed op de ontwikkeling van een baby. Het stimuleert de fysieke handelingen van een baby in de coördinatie van de ogen, handjes en voetjes. Een speelmat geeft hierin (waarschijnlijk) onbewuste overzicht voor de baby, zodat hij of zij helemaal los kan gaan! Door een speelmat met leuke kleurtjes uit te kiezen worden de zintuigen geprikkeld wat weer zorgt voor de stimulans van emotionele intelligentie. Een speelmat is dus een onmisbare succes factor tijdens de eerste stappen in de ontwikkeling van een baby.

Voordelen van een foam speelmat

De beste keuze is een foam speelmat. Deze speelmat creëert een ruimte met een veilige en hygiënische ondergrond. Zo hoef je geen zorgen te maken dat je kind ergens tegenaan stoot of dat het ligt of kruipt op een vieze vloer. Een foam speelmat is goed schoon te houden en vrij van vieze stoffen.

  • Zachte ondergrond bij stoeien en vallen
  • Voorkom schaafwonden
  • Comfortabel voor de baby
  • Stimulans ontwikkeling van de baby, zowel fysiek als emotioneel
  • Geschikt voor thuis of bij een kinderdagverblijf

Type speelmatten

Je kunt voor een baby verschillende type speelmatten kiezen. Zo hebben diverse kleurenpatronen invloed op de baby en ook de grootte is belangrijk. Mocht je bijvoorbeeld meerdere baby’s willen laten spelen op een mat dan kun je ervoor kiezen om extra oppervlakte aan te schaffen. Speelmatten zijn daarom heel geschikt om te gebruiken bij kinderdagverblijven. Je schaft gemakkelijk extra m² aan.

  • Foam speelmatten
  • Speelkleden
  • Oneindige keuze in patronen
  • Voorzie de speelmat met interactief speelgoed
  • Speelmatten met extra accessoires, zoals lichtjes of geluidjes

Pak uit met extra accessoires

Een speelmat biedt een veilige ruimte voor de ontwikkeling van je baby. Je kunt hierbij ook kiezen voor extra stimulans dankzij allerlei accessoires. We hebben het dan over luxere speelmat modellen. Denk hierbij aan een interactieve speelmat dat ook geluidjes maakt en lichtjes afgeeft. Je baby ervaart hierdoor een plezierige ontwikkeling vol met positieve en uitdagende prikkels.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden