Kraamzorg babymoon

Vergroot de veiligheid binnen je kinderdagverblijf

Geplaatst op

Wanneer je een kinderdagverblijf begint, in een extern pand of bij je thuis, dit laatste komt ook steeds vaker voor, dan is het erg belangrijk dat je verschillende dingen in acht neemt om te zorgen dat je kinderdagverblijf zo veilig mogelijk is. In deze blog willen wij jou graag inspireren zodat je een veilig kinderdagverblijf kunt realiseren. Lees daarom snel verder om goed en veilig te kunnen starten. Essentieel voor een goede bedrijfsvoering. 

Een bedrijfshulpverlener in dienst nemen 

Vrijwel alle bedrijven in Nederland zijn verplicht een bedrijfshulpverlener in dienst te nemen wanneer ze een of meerdere medewerkers in het personeelsbestand hebben. Het is gelukkig helemaal niet moeilijk om een bedrijfshulpverlener te worden en zeer waardevol voor het bedrijf. Deze hulpverleners zorgen er namelijk voor dat er allerlei zorgtaken gedaan worden wanneer dit nodig is, zoals de eerste hulp bij ongevallen. Daarnaast kunnen ze een beginnende brand blussen en een pand ontruimen wanneer het nodig is. 

Een bhv opleiding geven aan de leidsters is de stap om je kinderdagverblijf veiliger te maken. Deze opleiding duurt een dag. 

Andere veiligheidstips 

Naast een opleiding voor je leidsters, is het ook mogelijk andere dingen te doen om je kinderdagverblijf veilig te maken. Zorg ervoor dat stopcontacten hoog op de muur zitten en een afdekplaatje hebben zodat kinderen er niets in kunnen stoppen. Zorg ervoor dat ruimtes waar de kinderen niet mogen komen afgesloten zijn. Het is altijd goed om te kijken of het speelgoed dat in het kinderdagverblijf aanwezig is geschikt is voor de specifieke leeftijdsgroep. Zo kunnen er wat dat betreft geen ongelukken gebeuren. Je hebt dan als eigenaar zo direct een goede start te pakken. 

Wil je meer weten over onderwerpen die met zorg en kraamzorg te maken hebben. Dan is het erg leuk om de verschillende blogs op onze site te lezen. We posten ze met grote regelmaat. Zo heb je steeds de inspiratie te pakken. Informeer jezelf en maak er iets geweldigs van. 

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden