Kraamzorg babymoon

Uitvaartverzekering baby

Geplaatst op

Eerst en vooral is het niet wettelijk verplicht om een uitvaartverzekering te hebben. Maar hierover beschikken kan wel de kosten dekken indien er toch iets zou foutlopen. Tijdens de zwangerschap is het niet nodig om een uitvaartverzekering te openen voor je kleintje. Jouw kindje zal gratis verzekerd worden tijdens de geboorte en tot 60 dagen erna.

Na de geboorte

Pas na de geboorte voor het kindje 2 maanden oud is, is het verstandig om naar je verzekering te gaan en dit te melden. Het kan zijn dat de verzekeringsmaatschappij je meldt dat jouw kind gratis verzekerd is tot 18/21 jaar, bij vele verzekeringsmaatschappijen is het zo dat je kind gratis wordt mee opgenomen. Toch kan het zijn dat sommige maatschappijen je extra kosten gaan aanrekenen. Hieronder vind je enkele maatschappijen die jouw kind gratis mee opnemen in de verzekering:

  • Yarden (verzekering is gratis tot 21 jaar)
  • Monuta (verzekering is gratis tot 18 jaar)
  • Ardanta (verzekering is gratis tot 18 jaar)

Bij de verzekeringsmaatschappij Monuta moet je wel 3 maanden wachten voordat je aanvraag is afgerond. Vind je dat te lang, dan kan je nog altijd ook een kinder uitvaartverzekering afsluiten. Let wel op, het afsluiten van de laatste verzekering is niet gratis. Om toch op de kosten te letten is het verstandig om vooraf goed te kijken naar een goedkope uitvaartverzekering. De verschillen in premie kunnen namelijk behoorlijk oplopen.

Dela

Je hebt daarnaast ook nog de verzekeringsmaatschappij Dela, daar is je kindje gratis verzekerd tot 60 dagen na de geboorte. Vanaf dan zal je moeten betalen voor het opnemen van je kind bij de verzekering. Het is sterk aan te raden om te kijken bij jouw eigen begrafenispolis naar de voorwaarden en de dekking aangezien de algemene voorwaarden hiervan soms kunnen verschillen. Tot slot moet je niet vergeten dat een levensverzekering voor je kindje (ook niet voor jezelf) verplicht is. Wil je toch een levensverzekering dan moet je binnen de 60 dagen naar jouw verzekeringsmaatschappij gaan en je laten informeren of er extra kosten eraan verbonden zijn en tot hoelang jouw kindje gratis zou blijven.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden