Kraamzorg babymoon

Tips om te reizen met kinderen met autisme

Geplaatst op

Reizen is voor de meeste mensen een van de manieren om volledig tot rust te komen en even te ontvluchten van de stress op het werk. Voor ouders van kinderen met autisme kan het plannen van en het reizen op zich echter behoorlijk intensief zijn, bijvoorbeeld op drukke vliegvelden. In dit blog leggen we je uit wat je kunt doen om je kind rustig te houden op een vliegveld. Zo bereid je jouw kind met autisme goed voor op een voorvluchtige reis.

Voorzie je kind van vermaak en activiteiten

Neem tijdens je reis altijd leuk vermaak voor je kind mee. Vergeet hierbij niet om dit in je handbagage te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zijn of haar favoriete speelgoed, een goede tekenfilm op een tablet of portable videospelletjes. Laad alle apparaten van tevoren volledig op, zodat ze niet leegraken. Wil je zeker weten dat de apparaten niet leegraken? Neem dan altijd een powerbank mee. Neem voor het perfecte gebruik van deze digitale apparaten een geluiddempende koptelefoon mee. Dit blokkeert niet alleen de harde geluiden van het vliegtuig, maar het zorgt ook voor het breken van teveel impulsen uit gesprekken om je kind heen.

Bereid je kind voor op de stappen die volgen

Een goede manier om je kind rustig te houden is om hem voor te bereiden op wat er gaat gebeuren. Dit doe je bijvoorbeeld door alle stappen te vertellen die gaan volgen om op de plek van bestemming te komen. Het werkt heel simpel: we rijden met de auto naar het vliegveld, dan checken we in en zorgt men dat onze bagage op de juiste plek belandt, dan gaan we door de controle en vervolgens lopen we het vliegveld in. Het vliegtuig stijgt op en in de lucht kun je je lekker vermaken met je favoriete spelletjes en films. Daarna landt het vliegveld en pikken we onze bagage op. Vervolgens gaan we naar het hotel en spring jij lekker het zwembad in! Herhaal deze stappen in delen gedurende de dag.

Begeleid je autistische kind op de juiste manier

Ga je op een andere manier op vakantie? In de meeste gevallen kun je je autistische kind op dezelfde manier begeleiden. Als je meer tips wilt, dan kun je altijd nog zorgen voor professionele autismebegeleiding via Zorg la Fleur.

Lees verder in ons blog

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden