Kraamzorg babymoon

Seksleven verbeteren na zwangerschap

Geplaatst op

De zwangerschap is natuurlijk een ongelofelijke intense periode. Je loopt de hele tijd rond met een zware, dikke buik, hebt last van diverse mentale en fysieke ongemakken, maar draagt ook de zorg van een kleine baby die in je buik opgroeit. Een echte samenkomst, laten we maar stellen, van goed en kwaad. 

Omdat je zo belast bent tijdens de zwangerschap denk je waarschijnlijk dan nog niet aan seks. Maar als de baby eenmaal geboren is zul je er toch wellicht weer aan moeten denken. Veelal zitten zwangere mensen toch in een relatie en seks is daarbij toch wel een belangrijk punt. 

Maar hoe zit je seksleven er uit na je zwangerschap en hoe kun je die verbeteren. Hier vertellen we je er kort iets meer over.

Enkele tips

Veel vrouwen hebben na de zwangerschap enige tijd nog niet zo veel zin in seks. Natuurlijk er zijn verschillen. Sommige vrouwen zijn na enkele weken al wel weer klaar voor seks, terwijl andere vrouwen soms vele maanden er nog niet klaar voor zijn. Dit is natuurlijk ook niet gek, er is toch wel iets gebeurd met je lichaam wat je niet zo snel vergeet. 

Doktoren zelf raden aan om ongeveer 6 weken geen seks te hebben na de zwangerschap. Na 6 weken zou in principe de baarmoedermond gesloten zijn en ook eventuele hechtingen opgelost zijn. Hierdoor zou je bij penetratie geen risico lopen op bepaalde infecties. 

Begin je aan seks dan kan het zijn dat je je nog niet helemaal op je gemak voelt en dat een orgasme krijgen dan ook moeilijk kan zijn. In de eerste maanden is het dan ook helemaal niet verkeerd om eens te gaan experimenteren met bepaalde hulpmiddelen. Ga bijvoorbeeld eens camagra bestellen. Camagra is een lichte natuurlijke pil die een orgasme kan stimuleren. Hierdoor kan je toch wat meer genieten van de seks als je hier na de zwangerschap mee wil beginnen. Wees dan ook vooral niet bang om te gaan proberen met hulpmiddelen, want het gaat om jouw plezier. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden