Kraamzorg babymoon

Plastische chirurgie na de bevalling

Geplaatst op

Je bent recent bevallen. Allereerst, van harte gefeliciteerd! Hopelijk maken jij en je nieuwe zoon of dochter het goed. Een bevalling brengt veel met zich mee. Ook de weg naar de bevalling toe is je lichaam enorm aan het veranderen. Dat zul je wel gemerkt hebben. Helaas is het ook geen gegeven dat je direct na de bevalling je oude lichaam weer terug zult krijgen. Dit kan voor veel vrouwen als vervelend worden ervaren. Gelukkig biedt de wereld van de plastische chirurgie en cosmetische geneeskunde diverse oplossingen om je lichaam een handje te helpen. In deze blog geven we je een aantal voorbeelden van manieren waarop plastische chirurgie ervoor kan zorgen dat je na de bevalling weer zo snel mogelijk lekker in je vel zult zitten.

Striae na de zwangerschap

Een van de zaken waar eigenlijk de meeste vrouwen wel last van krijgen, is striae. Dit zijn de stroken of strepen rondom de buik en de borsten. Striae ontstaat door de snelle groei van een bepaald onderdeel van het lichaam. Striae is erg vervelend, maar dit is wel iets wat met een cosmetische ingreep al dan niet gedeeltelijk kan worden gemaskeerd.

Borstcorrectie

Als je flesvoeding gaat geven, dan betekent het dat de grootte van je borsten weer zal afnemen. Gedurende de zwangerschap zijn je borsten groter geworden om zich klaar te maken voor de borstvoeding. Veel vrouwen kiezen tegenwoordig echter vaker voor flesvoeding. Niet heel vreemd: het is minder pijnlijk en jij en je partner kunnen nu afwisselen met de nachtelijke voedingsronden. Doordat de melk niet wordt onttrokken, zal de productie ervan ook afnemen. Het gevolg is dat de borsten weer hun oorspronkelijke formaat terugkrijgen. Misschien zien ze er minder strak uit dan voor de zwangerschap. In dat geval is een borstcorrectie een goede optie.

Buikwandcorrectie

Ook de buik is tijdens de zwangerschap erg gegroeid; dat spreekt natuurlijk voor zich! Als de baby eenmaal geboren is, zal de buik weer krimpen. Desalniettemin is de huid om de buik heen ook meegegroeid. Wanneer de buik kleiner wordt, zal het kunnen zijn dat de huid rondom de buik begint te hangen. In dergelijke gevallen kun je voor een buikwandcorrectie terecht bij een plastische chirurg.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden