Kraamzorg babymoon

Met zwangerschapsklachten naar de fysiotherapie

Geplaatst op

Zwanger zijn zorgt voor veranderingen in het lichaam, het heeft invloed op alle structuren. Het musculoskeletale aspect van het lichaam wordt zwakker en kan zorgen voor meer pijnlijke punten in de rug. Fysiotherapie Hilversum kan u bij uitstek helpen. Deze informatie mag zeker niet op een website van de kraamzorg ontbreken, want klachten kunnen tijdens de zwangerschap en na de bevalling optreden. De fysio en chiropractor van MoveWell helpen u graag verder.

Zwangerschap en klachten

Een fysiotherapeut van MoveWell kan bijdragen aan het verlichten van rugpijn tijdens de zwangerschap door middel van specifieke aanpassingen, oefeningen en richtlijnen voor houding en beweging. Het doel is om de spanningen verminderen, de pijn in de rug te verminderen en de mobiliteit van de rug met het bekken te verbeteren. Zwangerschapsklachten komen veel voor bij zwangere vrouwen.

Fysiotherapeut en zwangerschap

De behandelingen door een fysiotherapeut van MoveWell is vooral gefocust op de wervelkolom. Dit omvat het corrigeren van ongewenste bewegingen of verplaatsingen van de wervels door middel van specifieke, gerichte aanpassingen. De fysiotherapeut maakt gebruik van zijn handen of specifieke instrumenten om deze aanpassingen uit te voeren. Daarnaast kan de fysiotherapeut oefeningen en advies geven om de spieren en het evenwicht rond de wervelkolom te verbeteren, waardoor de pijn verminderd kan worden en de beweeglijkheid verhoogt.

Fysiotherapeut en baby’s/kinderen

Een fysiotherapeut van MoveWell kan bij kinderen en baby’s aanpassingen toepassen door middel van zachte, specifieke technieken die specifiek zijn voor de kleinere groei en ontwikkeling van het kind. Het doel is om de wervelkolom te corrigeren en de beweeglijkheid te verbeteren, wat kan helpen bij problemen zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, verminderde weerstand tegen ziekten en gedrags- en slaapproblemen. Daarnaast kan de fysiotherapeut ouders advies geven over verzorging en ondersteuning van de ontwikkeling van het kind, evenals over gezonde levensstijl en voeding. Het is belangrijk om op te merken dat fysiotherapie bij de ouders, kinderen en de baby’s veilig is.

Fysiotherapie na de bevalling

Na een bevalling kan fysiotherapie helpen bij het herstellen van de wervelkolom en het bekken. De zwangerschap en bevalling kunnen leiden tot veranderingen in de houding. De andere houding die wordt aangenomen veroorzaakt spanning in de rug, het bekken en andere delen van het lichaam. Chiropractische behandelingen kunnen helpen deze veranderingen te corrigeren en de beweeglijkheid te verbeteren. Daarnaast kan de fysiotherapeut oefeningen en advies geven om de spieren te versterken en het evenwicht te herstellen.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden