Kraamzorg babymoon

Logopedie voor kinderen: goede resultaten halen

Geplaatst op

Goede resultaten haal je eerder wanneer je goed uit je woorden komt. Kinderen met een spraakgebrek worstelen met de alledaagse communicatie. Dat maakt dat ze vaak niet meekomen met andere kinderen op school. Er is gelukkig een behandeling waarmee resultaten te behalen zijn die het gemakkelijker maken voor je kind om zich te handhaven in het sociale verkeer. Kijk met ons mee en laat je inspireren. Logopedie Zwolle helpt je kind graag met een gedegen behandeling.

Wat is logopedie?

Logopedie is het vakgebied waarbij de focus ligt op het verbeteren van de verbale communicatie. Het gaat om de problemen met de spraak, maar ook taal, gebruik van de stem en het gehoor spelen een rol. Door verschillende oefeningen is het met verloop van tijd mogelijk om beter te worden op de gebieden waar de problemen spelen. Het mooie van logopedie is dat er verschillende vormen van therapie zijn waarmee de problemen aan te pakken zijn, waaronder individuele therapie.

Het traject

Een logopedie traject loopt meestal van een intake via onderzoek, behandeling naar nazorg. Gedurende al deze facetten staat de cliënt centraal. Op deze manier wordt er veel inzicht verkregen in de achterliggende redenen, waarom de problemen er zijn en hoe ze zo goed mogelijk te behandelen zijn.

Redenen voor spraakproblemen

Taal- en spraakproblemen ontstaan door verschillende redenen:

  • Stoornis in hersenfunctie
  • Doofheid of slechthorendheid
  • Dyslexie
  • Moeite met articuleren, uitspraak van woorden
  • Door psychische spanningen
  • Achterstand op het gebied van spiergebruik
  • Een combinatie van bovenstaande

Samenwerking

Steeds meer worden samenwerkingsverbanden aangegaan met verschillende organisaties, waaronder psychologen en kinderartsen. Door een multidisciplinaire, systematische aanpak kunnen veel kinderen beter gelopen worden.

Vergoeding

Het is goed om te weten hoe je de kosten van de logopedie vergoed kunt krijgen. Deze worden door de zorgverzekeraar vergoed uit de basisverzekering.

Oefenen

Er zijn wekelijkse sessies waarin je kind oefent met de logopedist. Natuurlijk is dat niet voldoende, ook thuis moet er geoefend worden. De logopedist geeft je daarvoor oefeningen mee naar huis. Deze kun je dan samen met je kind doen. Door veel te oefenen komt de ontwikkeling opgang waar je naar opzoek bent.

Conclusie

Een spraakprobleem is heel lastig, maar er zijn gelukkig behandelingen die een ontwikkeling opgang kunnen brengen. Het is belangrijk dat je kind mee kan komen met leeftijdsgenoten. Moet hij of zij aan de top staan zo jong? Helemaal niet. Het gaat erom dat je kind blij is en een mooi leven heeft. Met logopedie werk je samen naar een beter communicatief leven voor je kind.

Ook interessant

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden