Kraamzorg babymoon

Let extra op je mondgezondheid als je zwanger bent

Geplaatst op

Het tijdens je zwangerschap extra zorg geven aan je tandvlees, je mond je tanden is erg belangrijk. Door de hormonale veranderingen die door je zwangerschap worden veroorzaakt, is de kans groter dat je uiteindelijk bepaalde tandvleesaandoeningen kunt ontwikkelen. Dit kan vervolgens de gezondheid van de nog ongeboren baby sterk beïnvloeden. Lees daarom wat moet doen wanneer je zwanger bent en je toch zorg wil dragen voor een gezond en schoon gebit.

Voor de zwangerschap

Periodieke controles bij de tandarts zijn erg belangrijk om bij te kunnen houden hoe in welke staat je gebit en je mond verkeren. Het is daarom belangrijk om ook een afspraak te hebben gehad voor een controle wanneer je nog niet zwanger was. Dit biedt de mogelijkheid om de tanden en het tandvlees te reinigen en onderzocht te worden zodat eventuele problemen kunnen worden opgepakt voordat je zwanger wordt.

Tijdens je zwangerschap

Het is belangrijk dat de medische professionals op de hoogte zijn van je zwangerschap. De normale verzorging van je gebit en reiniging kan gewoon tijdens de zwangerschap gedaan worden. Als er echter een tandheelkundige ingreep gedaan moet worden, dan wordt dit doorgaans uitgesteld tot na de bevalling. Controleer wel altijd eerst bij de verloskundige of er speciale zaken zijn waar je rekening mee dient te houden wanneer je naar de tandarts gaat.

Medicijnen

Het kan gebeuren dat de tandarts je bepaalde medicijnen voorschrijft zoals pijnstillers als je erg veel last hebt van pijn. Hierbij is het ook extra belangrijk dat de tandarts op de hoogte is van je zwangerschap aangezien sommige medicijnen een slechte werking hebben op je zwangerschap en de ontwikkeling van je baby. Daarom is het belangrijk dat je tandarts hiervan op de hoogte is.

Mocht je toch nog zaken hebben waar je twijfels over hebt voor wat betreft de juiste tandheelkundige behandeling? Dan kun je dit natuurlijk te allen tijde bespreken met je verloskundige, je huisarts en vanzelfsprekend, met je tandarts.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden