Kraamzorg babymoon

Kies een zorgverzekering die bij je past!

Geplaatst op

Nu de laatste maanden van dit jaar zijn aangebroken, is het weer tijd om na te denken over een zorgverzekering voor volgend jaar. Je kunt natuurlijk alles bij het oude laten, maar het loont zeker de moeite om de verschillende zorgverzekeraars en vergoedingen te vergelijken. Voor sommigen een lastige klus, daarom volgen hier verschillende stappen om je keuze makkelijker te maken. Zo kan je een geschikte zorgverzekering kiezen.

Zorgbehoefte

Niet voor iedereen is dezelfde zorgverzekering even gunstig, omdat elke persoon andere zorg nodig heeft. Het is goed om voor jezelf een overzichtje te maken van de zorg die je komend jaar verwacht te gebruiken. Denk aan medicijnen, fysiotherapie of kraamzorg. Dit zal je zeker helpen bij een zorgverzekering afsluiten.

Eigen risico

In 2020 is het eigen risico wederom 385 euro. Het is mogelijk om je eigen risico te verhogen om zo te besparen op je zorgpremie. Er bestaat natuurlijk wel een kans dat je dit eigen risico echt moet betalen als je onverwacht toch meer zorgkosten maakt. Daarom is het, zoals hierboven vermeld, verstandig om goed in te schatten welke zorg je nodig gaat hebben en of deze van het eigen risico betaald moet worden. Zo kun je goed beslissen welk eigen risico voor jou de voordeligste optie is. Eventueel kun je dit bedrag apart houden, zodat het nooit een probleem wordt als je toch voor onvoorziene kosten komt te staan.

Basisverzekering en aanvullende verzekering

Als je 18 jaar of ouder bent, ben je in Nederland verplicht een basisverzekering af te sluiten. Door de basisverzekering worden onder andere de kosten voor een consult bij de huisarts of het vervoer per ambulance gedekt. De basisverzekeringen van verschillende maatschappijen geven recht op dezelfde zorg. Het verschil zit hem in de keuze tussen een naturapolis, een restitutiepolis of een combinatie hiervan.
Vergelijk nu de ziektekosten waarvan je denkt dat je die volgend jaar sowieso gaat maken en die niet vergoed worden door de basisverzekering. Kijk naar de prijzen van de zorgkosten bij meerdere aanvullende verzekeringen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tandartskosten. Reken uit wat het je waarschijnlijk gaat kosten en kijk of dat enigszins overeenkomt met het tarief dat maximaal wordt vergoed. Zo bepaal je of het zin heeft om je aanvullend te verzekeren.

Zorgverzekeraar

De verzekeringsmaatschappijen bieden allerlei zorgpakketten aan. Bekijk daarom goed welke zorgverzekeraar voor jou voordelig is. Let daarbij goed op dat je zelf mag kiezen waar je behandeld wordt of dat je in ieder geval een arts in de buurt kunt raadplegen. Het is ook zinvol om op te letten of de zorgverzekeraar jouw medicijnen vergoedt of dat ze alleen de goedkope versie vergoeden. Eventueel kun je online ervaringen van anderen vinden over een zorgverzekering afsluiten. Verschillende vergelijkingssites laten een duidelijk overzicht zien van wie de voordeligste verzekeraar is die aansluit bij jouw zorgbehoefte. Zo gaat de beste zorgverzekering kiezen een stuk eenvoudiger!

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden