Kraamzorg babymoon

Je huid versterken na een zwangerschap

Geplaatst op

Als je na om en nabij 9 maanden een baby in je armen hebt liggen, zijn er een heleboel dingen veranderd. Een opvallend punt is je eigen lichaam. Het kan best frustrerend zijn om na de bevalling nog steeds een dikke buik te hebben.

De oorzaak

Het herstellen van je huid kan veel tijd in beslag nemen. Tijdens je zwangerschap zijn je buikspieren opgerekt om ruimte te maken voor je baby. Het is dan ook niet gek dat het ook een aantal maanden kan duren voordat dit natuurlijke proces weer is teruggedraaid. Het herstellen van je huid hangt ook samen met hoe actief je bent geweest tijdens de zwangerschap, alsook hoeveel kilo’s je bent aangekomen. Hoe minder extra gewicht, hoe sneller je huid is hersteld.

Help je huid

Er zijn toch een aantal manieren waarop je je huid helpt om sneller strak te worden:

  • Drink voldoende water. Dit helpt om de huid te hydrateren en zorgt voor extra elasticiteit.
  • Kies voor borstvoeding. Door de natuurlijke voeding worden meer calorieën omgezet in melk, waardoor je extra snel vetweefsel kunt verliezen. Moeders die kiezen voor de fles vallen minder snel af.
  • Kom in beweging. Door na je zwangerschap snel in beweging te komen verbrand je weer meer calorieën. Ook kunnen specifieke cardio trainingen bijzonder goed zijn voor je buikspieren.
  • Ga voor eiwitten. Het collageen in eiwitten helpt om de huid te verstevigen en helpt om vet om te zetten in spierweefsel.
  • Masseer je huid en smeer zalf. Kies een lotion met vitamine A, C en E om te huid te versoepelen. Door je huid regelmatig te masseren bevorder je de doorstroming van bloed, wat zorgt voor de toevoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen.
  • Volg geen crash dieet. Een crash dieet kan verleidelijk zijn omdat je er in korte periode gewicht mee kunt verliezen. Maar door het jojo effect komt dit bijna altijd terug. Vermijd dit dus.

Met bovenstaande stappen help je je huid te verstevigen. Daarnaast kun je met een cosmetisch behandeling dit proces versnellen. Kijk bij cosmetisch kliniek Dokter Frodo wat de mogelijkheden zijn.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden