Kraamzorg babymoon

Handige bevallingstips van een verloskundige

Geplaatst op

Veel vrouwen, vooral nieuwe moeders, vragen zich af wat er in die mysterieuze verloskamer gebeurt. De eerste bevalling is vaak spannend omdat alles nog nieuw voor je is. Maar een verloskundige, bijvoorbeeld een verloskundige in Amsterdam, heeft alles al keer op keer meegemaakt en gezien. Om je een paar antwoorden te geven lees je hieronder enkele tips.

Poepen tijdens de bevalling is goed

Je hebt misschien het gerucht gehoord dat sommige vrouwen poepen tijdens de bevalling: dat is zeker waar. Hoe afschuwelijk het ook klinkt, poepen op de bevallingstafel is eigenlijk een goede zaak. Het vertelt namelijk dat je op de juiste weg bent omdat je lichaam daarmee laat weten dat het op natuurlijke wijze de weg vrijmaakt voor jouw baby.

Je hoeft echt niet te gaan liggen

Als je aan de geboorte denkt, waar denk je dan aan? Een vrouw in een liggende positie, zwetend en  schreeuwend tegen haar man, toch? Nou, geloof het of niet, je hebt vaak gewoon de keuze in welke positie je wilt bevallen. Een bevalling in een liggende houding is voor de verloskundige een stuk gemakkelijker, maar jij moet gewoon naar je lichaam luisteren terwijl je aan het bevallen bent en ga mee met wat voor jou goed voelt.

Breng koekjes mee

Ga je ’s nachts bevallen? Zorg dan dat je koekjes en chocola meeneemt. Je zult toch iets binnen moeten krijgen tijdens de bevallen, en vaak zijn koekjes dan de redding. Vooral ’s avonds laat en ’s nachts is dat niet echt waar je snel bij stilstaan wanneer je naar het ziekenhuis vertrekt, dus leg het alvast klaar.

Alle vrouwen werken anders

Probeer niet te luisteren naar je buurvrouw, je tante of zelfs je moeder. Het is een feit dat geen enkele vrouw de bevalling op dezelfde manier ervaart. Je kunt niet voorspellen hoe een bevalling voor je gaat voelen, dus probeer het daarom ook niet te voorspellen.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden