Tijdens je zwangerschap zorg je natuurlijk goed voor je eigen lichaam. Je hebt er veel voor over om je baby in gezonde staat op de wereld te zetten (en dat is logisch!). Met gezond eten, genoeg beweging en geen alcohol draag je daar aan bij. Als de baby eenmaal geboren is wordt die gezonde levensstijl niet altijd doorgezet door de moeder. Men kan nog al eens blijven hangen in zijn slechte gewoontes. Om ervoor te zorgen dat je weer helemaal fit wordt na je zwangerschap is het handig goed te luisteren naar je eigen lichaam. Met deze tips ben je in mum van tijd weer in goede vorm;

Goede gewoontes

Tijdens de zwangerschap eet je iets meer dan normaal, er moeten immers 2 personen gevoed worden. Als de baby er is, wordt dit patroon vaak doorgezet. Dit kan vervelende consequenties hebben. Om dit slecht patroon te doorbreken kan het helpen om nieuwe (eet)gewoontes aan te leren. In plaats van een ongezonde snack is het nemen van een gezonde snack een goed alternatief, wat ook lekker kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan wat fruit of groentes. Zo ben je toch nog gezond bezig!

Laat anderen adviseren

Naast luisteren naar je lichaam kan luisteren naar anderen ook helpen. Vraag bijvoorbeeld deskundig zorgadvies aan zodat je geholpen wordt met jouw mogelijke zorg- of gezondheidsvragen die je hebt. Door te spreken met een expert op het gebied van zorg is het makkelijker om weer je gezonde ritme op te pakken. Daarnaast kan je natuurlijk altijd je vrienden en kennis om je heen vragen voor advies. De kans is groot dat zij precies hetzelfde hebben gehad en je graag willen helpen met mogelijke vragen die je hebt.

Lichamelijke klachten na zwangerschap

Het komt nog wel eens voor dat er lichamelijke (of emotionele) klachten onstaan na een zwangerschap. Dit kan van invloed zijn op iemands leven en welzijn. Een kind opvoeden is niet makkelijk, maar dit doen in combinatie met pijn is erg zwaar. Daarom is raadzaam te luisteren naar jouw lichaam en mogelijk heeft jouw zorgverzekeraar een initiatief ontwikkeld die hierop inspeelt. Met zo’n initiatief ben je hopelijk snel weer hersteld en kan je met een gezond lichaam aan het opvoeden van je kind beginnen!

Pin It on Pinterest