Kraamzorg babymoon

Een baby op komst met een kat in huis: 5 tips

Geplaatst op

Als je een baby verwacht maar een kat in huis hebt dan is het te begrijpen dat u zich zorgen maakt over de reactie van de kat. Je wilt natuurlijk niet dat je kat een foute reactie heeft op je baby want je wilt je kat niet weg doen. Daarom zijn hier tips voor het voorbereiden van je kat op de komst van een nieuwe baby. En tips voor het introduceren.

Wat kun je doen?

Als je een kat hebt die al wat ouder is kan het moeilijker zijn om een baby te introduceren, maar het is natuurlijk niet onmogelijk en het hangt er ook vanaf of u kat een beetje sociaal is ingesteld. Als u kat heel sociaal is ingesteld zal hij er weinig moeite mee hebben dat er opeens een baby is. Dan is het alsnog wel een goed idee om ze steeds een beetje te laten wennen dus niet in een klap de hele tijd bij elkaar, maar bijvoorbeeld af en toe eventjes in dezelfde ruimte. Als je een kat hebt die niet van mensen moet dit al helemaal. Let ook goed op dat de baby geen gekke dingen doet zoals slaan of aan de staart trekken, zodat de kat hier niet fout op kan reageren. In het ergste geval kan het zijn dat kat zich terugtrekt en bijvoorbeeld meer buiten gaat zijn, omdat binnen iets of iemand is die hij niet leuk vind.

Kitten

Als je een kitten hebtt is het weer een compleet ander verhaal, omdat de kat dan zelf ook nog jong is. En als de baby dan komt moet de kat alles zelf ook nog alles leren. Hierdoor maakt het minder uit dat de baby nieuw is, omdat bijna alles nieuw is voor de kitten. Dit is dan ook makkelijker voor de kat dan als hij of zij ouder is. Het idee van ze met een bepaalde tijd laten wennen en apart houden is nog steeds wel een goed idee om de kat te laten wennen, maar over het algemeen gaat een kitten en een baby introduceren vrijwel vanzelf. Ook is het belangrijk om je kitten het juiste voer te geven bijvoorbeeld Royal canin kitten.

Soorten katten

Natuurlijk maakt ook de soort kat die je hebt verschil bij het introduceren van je baby aan een kat. Want het ene kattenras houdt nou eenmaal meer van mensen en kinderen dan het andere ras. Als je een standaard europese korthaar hebt, zoals de meeste mensen, gelden de regels die eerder genoemd zijn nogsteeds. Als je een ander ras kat hebt, is het goed om even onderzoek te doen op het internet naar welke katten wel met kinderen kunnen en welke niet. Sommige raskatten kunnen juist beter met kinderen en sommige kunnen juist ook helemaal niet met kinderen. Een abessijnse kat kan zich bijvoorbeeld goed aanpassen aan kinderen en daarnaast zijn ze trouw en aanhankelijk maar ook erg speels. Kortom een perfect combinatie met kinderen en babys. Nog een goed voorbeeld is een mainecoon deze katten zijn erg rustig maar nog steeds ook speels en kunnen zich makkelijk aanpassen op vrijwel alles waardoor ze erg geschikt zijn in de buurt van kinderen en babys.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden