Kraamzorg babymoon

De voordelen van een goede mondhygiëne

Geplaatst op

Naar de mondhygiënist gaan heeft voor heel veel mensen voordelen. Het wordt dan ook aangeraden om twee keer per dag je tanden te poetsen. Ook is het voor je gebit belangrijk dat je twee keer per jaar op controle gaat bij de tandarts. In deze blog vertellen we je een aantal voordelen van een goede mondhygiëne.

Beter voor tanden en tandvlees

Reinigen gebeurt twee keer per dag en voorkomen zo bloedend tandvlees en tandbederf. Het tandvlees en tanden zijn gebaat bij dagelijkse reiniging. Door je gebit netjes bij te houden, raakt je tandvlees niet ontstoken en krijgt tandplak geen kans om zich te vestigen op je tanden. Wanneer je ook nog twee keer per jaar bij de tandarts komt en regelmatig de mondhygiënist Amsterdam bezoekt, dan voldoe je aan de perfecte voorwaarden voor een goede mondhygiëne. 

Stralende lach

Door regelmatig een bezoek te brengen aan de mondhygiënist en je je tanden tweemaal per dag poetst, beb jij een stralende glimlach. Over het algemeen is een goed gereinigd gebit beter dan een slecht gereinigd gebit. Zorg ervoor dat je mond hygiënisch is en je kunt dagelijks de deur uit met mooie witte tanden.

Goed voor de algemene gezondheid

Een slechte mondhygiëne Het is niet alleen negatief voor je gebit en de smaak in de mond, maar het kan ook negatieve gevolgen hebben voor je algemene gezondheid. Er is een steeds duidelijker voor dit verband tussen je mondgezondheid en algemene gezondheid. Veel klachten worden als eerste bekend in de mond, zoals ontstekingen, wondjes en andere vormen van pijn. Klachten in de mond kunnen via acteer je allerlei andere ziektes veroorzaken, zoals bijvoorbeeld hart- en vaatziekten. goede mondhygiëne is daarom erg van belang, maar zien het ook invloed heeft op je algehele gezondheid.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden