Kraamzorg babymoon

De relatie tussen je huisdier en pasgeboren baby

Geplaatst op

Het kost moeite om je huisdier en je baby goed van start te laten gaan, maar het is de moeite zeker waard. Van huisdieren is aangetoond dat ze veel positieve gezondheids- en emotionele voordelen bieden voor zowel volwassenen als kinderen. Het is dus geen verrassing dat het hondenbezit twee keer zo groot is bij gezinnen met kinderen. Na verloop van tijd kunnen je huisdier en je kind elkaar leren respecteren. De kans is groot dat ze zelfs uitgroeien tot beste vrienden. Maar dit gelukkige scenario zal geen realiteit worden zonder hulp van jou.

Geur

Aangeraden wordt om, voordat je de baby mee naar huis neemt, een kledingstuk of deken te laten ruiken aan je huisdier. Het reukvermogen van een dier is van vitaal belang, dus deze stap kan je huisdier helpen vertrouwd te raken met de pasgeborene. Als de baby echt thuiskomt, laat de moeder dan eerst alleen naar binnen gaan om het dier te begroeten, aangezien het huisdier erg opgewonden zal zijn om haar te zien.

Instructies

Je baby introduceren met je kat is vrij eenvoudig: omdat katachtigen van nature onvoorspelbaar zijn, moet je voorkomen dat je pasgeboren baby van dichtbij wordt benaderd door je kat. Laat ze elkaar observeren van een afstand. Bij honden en baby’s ligt het wat ingewikkelder. Volg deze instructies als je klaar bent voor de eerste ontmoeting:

–       Laat iemand de hond aan de lijn houden terwijl jij op een stoel zit met de baby op schoot. 

–       Plaats de baby niet op de grond en houd de baby nooit boven het hoofd van je hond, dit moedigt springen aan.

–       Als de hond geen agressief gedrag vertoont, kun je je baby voorzichtig laten zien en ruiken. Zorg dat je hond niet gaat likken: dit is onhygiënisch en kan een opmaat zijn voor bijten.

Natuurlijk moet je de verzorging van je huisdier niet vergeten nu je een baby in huis hebt. Zorg voor een voldoende aandacht en voeding. Heb je wel eens een diervoeder analyse gedaan? Zo weet je precies wat er de voeding van je huisdier zit.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden