Kraamzorg babymoon

Dagindeling kinderdagverblijf

Geplaatst op

Als jouw kind naar het kinderdagverblijf in Oosterhout gaat, dan is het natuurlijk prettig als zij daar hetzelfde slaapritme van jouw kind aanhouden als dat jij thuis hanteert. In de meeste gevallen wordt hier zeker rekening mee gehouden in het dagprogramma van het kinderdagverblijf. Kinderen vinden het fijn als zij weten wat zij kunnen verwachten. Daarom hangen veel kinderdagverblijven plaatjes op die aangeven wat er die dag gaat gebeuren. Deze plaatjes hangen op volgorde. Je ziet ook vaak dat kinderen daar even voor gaan staan kijken. Zij hebben hier houvast aan.

Ochtendprogramma kinderdagverblijf
Bij de meeste kinderdagverblijven kunnen de kinderen tussen 7:30 en 9:00 uur gebracht worden. Als jij jouw kind eerder wilt brengen, dan is dat in de meeste gevallen wel mogelijk. Je zal hier dan wel extra voor moeten betalen. Het is dus belangrijk om dit vooraf goed na te vragen bij jouw kinderdagverblijf. Als alle kinderen aanwezig zijn, mogen ze vaak eerst even gezellig spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Daarna is het tijd voor wat drinken en een fruithapje. Dit eten en drinken wordt aan tafel gedaan. Gezellig met z’n allen bij elkaar. Na het fruithapje gaan sommige kinderen even een dutje doen. De andere kinderen doen vaak iets creatiefs. De leidsters gaan knutselen of kleuren met de kinderen.

Middagprogramma kinderdagverblijf
Voordat de kinderen het weten, is het al weer middag. Uiteraard wordt er eerst met elkaar gegeten. Meestal moeten de kinderen eerst een boterham met worst eten en daarna mogen ze eventueel nog een boterham met iets zoets of minder gezonds. Ook wordt er goed op gelet dat de kinderen hun beker melk leeg drinken. De kinderen moeten hun lunch aan tafel eten en netjes wachten tot iedereen klaar is met eten en drinken. Na het eten gaan de meeste kinderen hun middagslaapje doen. De oudste kinderen mogen dan lekker met elkaar spelen of de leidsters doen een spelletje wat alleen voor de oudere kinderen geschikt is. Als iedereen weer wakker is, wordt er weer wat gedronken. Als er een kindje jarig is, dan wordt die verjaardag nu gevierd (en op sommige kinderdagverblijven vieren ze de verjaardagen in de ochtend op het moment dat zij fruit gaan eten). Een gezonde traktatie wordt gewaardeerd, maar het is en blijft een feestje, dus er mag ook wel iets kleins bij zitten wat minder gezond is. Het vinden van een leuke en lekkere traktatie kan best lastig zijn, want het moet geschikt zijn voor alle kinderen in de groep. Vaak zijn dit kinderen van verschillende leeftijden. Als alles weer op is, gaan de juffen vaak een spelletje doen met de kinderen of ze gaan gezellig liedjes zingen. Daarna mogen de kinderen gezellig (buiten) spelen tot het moment dat hun vaders en / of moeders komen om hen op te halen. Als de ouders komen, bespreken zij even kort met een leidster hoe de dag gegaan is. Daarna gaan de kinderen fijn mee naar huis.

Aantal dagen
De meeste kinderen komen twee of drie dagen per week naar het kinderdagverblijf. Zij vinden het hier vaak erg leuk, omdat zij de hele dag met vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden