Kraamzorg babymoon

Creëer een dromerige wereld voor je kleine

Geplaatst op

Het is erg leuk om een droomwereld voor je kinderen in hun slaapkamer te maken. Op deze manier is het mogelijk om hun fantasie te prikkelen. Er zijn een aantal manier waarop je dit kunt doen. We nemen wat tips met je door in deze blog. Op deze manier willen we je graag inspireren. Zin om lekker creatief aan de gang te gaan? Neem dan snel deze blog met ons door! 

Start met wat ze leuk vinden

Het is leuk om een kamer helemaal in te richten naar de ideeën van je kind. Natuurlijk hebben baby’s nog geen idee dus is het een lastig verhaal om dan daar te starten. Je zou kunnen beginnen met een basale kamer. Wanden met lichte tinten en een fijne vloer die gemakkelijk schoon te maken is. Bijvoorbeeld een gietvloer. Daarnaast is het mogelijk, als ze wat ouder zijn en je ziet waar ze graag mee spelen, bijvoorbeeld knuffels, om daar dan vanuit te gaan werken. Een concreet voorbeeld hierbij kan bijvoorbeeld zijn dat je werkt met maileg muisjes. Dit zijn muizen die ontworpen zijn als design knuffels voor kinderen. Ze hebben een totaal eigen wereld. Het is leuk om vanuit deze fantasiewereld de rest van de baby-/kinderkamer in te richten.

Aanpassen door de jaren heen

Kinderen blijven natuurlijk niet altijd hetzelfde leuk blijven vinden. Daarom is het ook zo belangrijk om een basis voor de kamer te kiezen die lekker neutraal is. Zo is het mogelijk om met de jaren dingen te veranderen zonder de hele kamer opnieuw te moeten aanpakken. Dat scheelt niet alleen tijd, maar ook geld. Daarbij is het ook zo dat kinderen toch ook wel aan hun kamer gehecht raken, waardoor een volledige verandering hen wellicht helemaal niet zal bevallen. Niet alle kinderen zijn hierin hetzelfde, maar het is mogelijk. Dus voordat je wat doet, peil eerst even wat de kinderen (of in enkelvoud gesproken) ervan vinden. 

Extra leuk: kinderservice

Om een extra leuke sfeer in de kinderkamer te creëren is het mogelijk om een kinderservies te kopen dat helemaal past bij de looks van de kamer. Denk daarbij aan: een schitterende collectie van het Deense merk Liewood. We hebben het hier dan over onder andere: poncho’s, dekbedovertrekken en slabbertjes. Op deze manier weet je heel mooi een combinatie te maken tussen de verschillende ontwerpen voor zowel de kamer als wat daarin te vinden is. Een baby- of kinderkamer wordt een ruimte waarin je heel duidelijk een persoonlijk statement kunt maken met topdesign. 

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden