Kraamzorg babymoon

Chiropractie? Wat is het?

Geplaatst op

Chiropractie? Wat is het? Chiropractie in Amsterdam is een gezondheidsvorm die zich bezighoudt met het optimaliseren van de wervelkolom en het zenuwstelsel, dit wordt gedaan door middel van correcties. Chiropractie helpt het lichaam optimaal te functioneren. In deze blog leggen we kort uit wat chiropractie is.

Oorzaken

Er zijn heel veel oorzaken en factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op jouw gezondheid. Hierbij kun je denken aan een slechte houding, langdurig stilzitten en onvoldoende lichaamsbeweging. Natuurlijk kan dit ook komen door bijvoorbeeld een ongeval, een blessure of zelf stress. Het maakt niet uit wat de oorzaak is, vaak resulteert het in disfuncties in het lichaam.

Vakkennis

Doordat de chiropractoren een opleiding hebben gedaan van vijf jaar en nog elk jaar worden nageschoold, kunnen zij een correcte analyse van iemands gezondheid maken. Vervolgens wordt er een posturaal en chiropractisch onderzoek gedaan, dit zal uiteindelijk bepalen wat nu de oorzaken van uw gezondheidsproblemen zijn. Door middel van deze informatie kan er een specifiek zorgplan worden opgesteld, om jouw klachten te verhelpen en jouw gezondheid te verbeteren.

Chiropractische correctie

Tijdens een chiropractische correctie wordt er gebruik gemaakt van specifieke technieken waarbij het zenuwstelsel geactiveerd wordt. Tijdens deze correcties is vaak een “krak” te horen. Deze krak komt vrij door gasbelletjes die in het gewricht ontstaan. Het doel van de correctie is het zenuwstelsel stimuleren en de bewegingsvrijheid te verbeteren. De correcties hebben een positief effect op het zenuwstelsel, dit is hetgeen wat er onder meer voor zorgt dat jouw lichamelijke gezondheid zich optimaliseert. Het doel van de correctie is om het lichaam weer optimaal te laten functioneren, zodat het herstelproces kan plaatsvinden.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden