Kraamzorg babymoon

Bij welke gevallen is het nodig om de tandarts met spoed te bellen?

Geplaatst op

Een tandarts is over het algemeen vrij goed bereikbaar, de meeste 24 uur per dag. Dit moet ook wel omdat voor sommige gevallen het gewoon heel belangrijk is dat er snel hulp bij komt kijken. Er zijn ook momenten geweest wanneer mensen hebben gebeld voor spoed wanneer dit niet nodig is. Dit is net als de politie bellen wanneer het niet nodig is, je verspilt gewoon die mensen hun tijd terwijl ze misschien mensen kunnen helpen die hun wel echt met spoed nodig hebben. Voor informerende redenen gaan we het daarom in deze blog hebben over wanneer je de tandarts met spoed mag gaan bellen.

Wanneer een tand of tanden eruit liggen

Het kan je gebeuren op één of andere manier dat je je tanden verliest. Dit kan gebeuren tijdens het eten van iets hards of tijdens een ongeluk. Het eerste wat je in zo’n situatie moet gaan doen is om je tanden bij elkaar te krijgen, schoon te maken en veilig op te bergen. Als je dit hebt gedaan is het tijd om de tandarts met spoed te gaan bellen. Het is namelijk zo dat wanneer jij binnen één uur geholpen kan worden na het ongeluk dat je je tanden nog kan redden. Het kan vaak ook nog wel wat langer duren dan één uur, bij de meeste gevallen kan het tot twee uur uitgerekt worden maar niet meer dan dat.

Ontstekingen of pijn in het gezicht

Als jij in je mond, op je wang, op je tong, of op je lippen een ontsteking hebt die erger dreigt te worden met de tijd dan mag je de tandarts met spoed bellen. Het is namelijk zo dat pijn in het gezicht best wel een gevaarlijk symptoom kan zijn waar ook snel hulp aan te pas moet komen. Met ontstekingen is het belangrijk dat je er tijdig bij bent voordat een ontsteking zich uitbreidt naar een ander deel van het gezicht. Daarom mag je bij dit soort gevallen de tandarts met spoed bellen. Voordat je dan uiteindelijk geholpen wordt waar misschien een uur tussen zit, is het aangeraden om wat ibuprofen of paracetamol in te nemen om de pijn tijdelijk te verminderen. Ook mag na de behandeling die je dan hebt gekregen wat paracetamol of ibuprofen genomen worden.

Conclusie

Voor ontstekingen, pijn in het gezicht of als er tanden van je uit liggen mag je dus de tandarts met spoed bellen. Woon jij toevallig in Utrecht en omstreken? Dan raden wij aan om deze tandarts Utrecht als jouw tandarts te nemen. Dat komt omdat deze tandarts zeer goed omgaat Met spoedgevallen en er negen van de tien keer tijdig bij is.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden