Kraamzorg babymoon

5 hygiënetips voor de babykamer

Geplaatst op

Wanneer je je kleine verwacht dan staat er zoveel op de planning, dat je het overzicht mogelijk verliest. Naar ons idee bestaan er uitzetlijsten die onnodig lang zijn. Je zult straks zelf ervaren dat het echt niet noodzakelijk is om alles in huis te halen. Maar we kunnen je wel vertellen welke babyhacks bij elke mama goed van pas komen! Straks zal je dagelijks vieze luiers verschonen en wil je alles rondom jouw baby’tje zo schoon mogelijk willen houden.  

  1. Kies voor een grote commode 

En wat bedoelen we met groot? Nou, eentje waar je meer op kwijt kunt dan enkel een verschoonkussen. Wanneer je de baby gaat verschonen wil je van alles bij de hand hebben, zoals: schone luiers, billendoekjes, talkpoeder en sudocrème. Het is handig als je dit alles op de commode zelf kwijt kunt. Hierdoor zal je veel gemakkelijker de luier verwisselen, zonder onnodig veel viezigheid. 

  1. Zorg voor een onderhoudsarme vloer 

Het zal je waarschijnlijk niet eens overkomen dat er wat viezigheid op de grond terechtkomt. Of dit nou een vieze luier is of dat je kleintje besluit het op een plassen te zetten tijdens de luierwissel. Natuurlijk is het heerlijk om zacht tapijt onder je voeten te hebben in de babykamer, maar erg praktisch is het niet. Ten eerste maakt het de kamer erg stoffig, wat ook niet goed is voor de luchtwegen van de baby. Ten tweede is het zeer moeilijk schoon te maken. Kies daarom voor bijvoorbeeld pvc, een gietvloer, beton ciré of vinyl. 

  1. Sla een luieremmer in

En nee, het hoeft echt geen dure diaper genie te zijn. Een simpele luieremmer heb je al voor enkele tientjes. Zolang je de luieremmer goed af kunt sluiten doet het zijn werk! Hoe simpel het ook mag zijn, je zal de luieremmer ontzettend dankbaar zijn. Weg met die stinkende luiers. Stop er een plastic zak in en je deponeert de complete inhoud in zijn geheel in de afvalbak. 

  1. Een waterafstotend verschoonkussen 

Niet alle verschoonkussens zijn waterafstotend. Viezigheid kan je er daardoor niet gemakkelijk vanaf krijgen, waardoor je lelijke vlekken overhoudt. Koop een afneembaar kussen en hij is na iedere verschoonbeurt weer als nieuw. 

  1. Haal je strijkijzer maar tevoorschijn  

Het niet iedereen zijn favoriete bezigheid: strijken. Het heeft echter wel veel voordelen voor jouw pasgeboren baby. Aan het begin zullen de rompertjes en omslagdoeken erdoorheen vliegen. Nadat je deze uit de schone was haalt, kan je de kleertjes strijken waardoor bacteriën tenietgaan. Vlak na de geboorte wordt je baby blootgesteld aan een heleboel bacteriën. Je helpt je baby’s weerstand op te bouwen door de kleertjes te strijken.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden