Kraamzorg babymoon

4 tips om aambeienpijn te verlichten en genezing te bevorderen

Geplaatst op

Ouder worden heeft zijn voordelen en nadelen. Een nadeel is het krijgen van aambeien. Deze gezwollen bloedvaten zijn vaak te vinden op de buitenste rectum en de anus en kunnen een pijnlijk gevoel teweeg brengen. Klassieke symptomen zijn onder andere rectale pijn, jeuk, bloedingen en mogelijk prolaps (uitstulping van aambeien in het anale kanaal). Hoewel aambeien zelden gevaarlijk zijn, kunnen ze een pijnlijk terugkerend probleem zijn.

Twee soorten aambeien

Aambeien zijn er in twee soorten. Het inwendige type, die uit het rectum komt en uitwendige aambeien, die zich op de anus zelf ontwikkelen. Beide varianten geven pijn en bloedingen tijdens een bezoek aan het toilet. 

Hieronder een aantal tips om aambeienpijn te verlichten en genezing te bevorderen:

Het eten van vezels:

Het is belangrijk om vezelrijke voeding toe te voegen aan je dieet, om je stoelgang te bevorderen. 

Stel je toiletbezoek niet uit:

Als je aandrang voelt, ga dan meteen naar het toilet. Het ophouden van de stoelgang kan de verstoppingen verergeren, waardoor de aambeien erger worden of je zelfs nieuwe aambeien erbij krijgt. 

Drogistoplossingen: 

Er zijn verschillende drogisterijproducten te koop die je kunt gebruiken voor het verlichten van de pijn of het proberen te verminderen van de zwelling. Kijk in de drogist voor producten zoals aambeiencrème, zetpillen met hydrocortison of gebruik kompressen met toverhazelaar. 

Aambeien behandeling:

Mocht je echt genoeg hebben van aambeien, kun je voor een aambeien behandeling kiezen bij bijvoorbeeld Polikliniek de Blaak in Rotterdam. Een ingreep is vaak van korte duur en je hebt er direct profijt van. Loop niet te lang met het probleem rond, dat is echt nergens voor nodig. Als je een verwijskaart hebt van je huisarts valt het verwijderen van aambeien onder de verzekerde zorg en betaal je zelf niets! 

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden