Kraamzorg babymoon

4 manieren om van je ongewenste lichaamsbeharing af te komen

Geplaatst op

Ontharen met een professionele laser bij een schoonheids- of lasersalon

Laser ontharen is een van de effectiefste manieren om van je lichaamshaar af te komen en het wordt steeds populairder. Dit komt vooral omdat er tegenwoordig lasers op de markt zijn die je minder erg voelt dan de lasers van vroeger. Sommige varianten claimen dit zelfs pijnloos te doen. Om volledig haarloos te zijn dien je wel zo een 6 -8 behandelingen te ondergaan. Tussen de behandelingen moeten zo een 8 weken zitten. Het kost dus even wat tijd, maar je merkt na 1x al dat de haren minder snel en dunner terugkomen. Het is mogelijk om elk deel van je lichaam en/of gezicht te ontharen met de laser. Veel schoonheids- of lasersalons bieden pakketten aan, waardoor je voor een voordelige prijs meerdere delen van je lichaam aanpakt. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van Citytreamtment.nl.  De meeste professionele lasers zijn inmiddels te gebruiken op elke huid- en haarkleur.

Laser ontharen wordt in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. 

Thuis aan de slag met een IPL Laser

Zelf kun je ook aan de slag met een laser. Dit is echter wel een ander typen laser dan die in de meeste schoonheids- en lasersalons. IPL werkt op basis van licht. Er wordt aangeraden een IPL laser alleen te gebruiken op lichte huidjes. Het voordeel is dat het een stuk goedkoper is om het zelf te doen, dan om naar een lasersalon te gaan, maar je dient het wel om de aantal weken zelf te herhalen. 

Epileren

Ook epileren met een apparaatje is een goede en grondige methode om van je lichaamshaar af te komen. De haren worden er 1 voor 1 uitgetrokken. Dit is helaas niet pijnloos. Toch blijven je haren na een behandeling met een epilator zo een 4 weken weg. Het eplieren zelf wordt naarmate je het vaker doet steeds minder pijnlijk. 

Scheren

Scheren is eigenlijk de makkelijkste en het minst pijnlijke methode om van je haren af te komen. Het nadeel van scheren is dat het haar super snel terug groeit. Een elektrisch scheerapparaat werkt sneller en praktischer dan een los scheermesje. 

Kies vooral de ontharingsmethode die bij je past! 

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden