Kraamzorg babymoon

3 tips om je financiën op orde te hebben als je een baby hebt

Geplaatst op

Iedereen weet: een baby krijgen kost veel geld. Je moet de kinderkamer inrichten en luiers zijn ook niet gratis! Om je financiën toch nog een beetje op orde te houden is het van belang dat je hier bewust mee omgaat. Voorkom een financiële tegenvaller en speel in op de onverwachte dingen die kunnen gebeuren als je een baby hebt. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je moet doen om financieel gezond te blijven.

Planning en budget

Om ervoor te zorgen dat je aan het eind van de maand geld overhoudt en geen dagen om te vullen, is het van belang dat je aan de slag gaat met het maken van een planning en een budget. Je kunt het beste per dag inplannen wat je van plan bent om uit te geven. Hiernaast maak je een verwachting van alle maandelijkse kosten en een potje voor onverwachte kosten. Je kunt natuurlijk niet alles plannen en voorspellen, maar als je je aan deze planning houdt zul je op de lange termijn merken dat het maken van een planning niet eens meer nodig is en je aan het eind van de maand geld overhoudt voor leuke dingen zoals nieuwe kleding of speelgoed voor je baby!

Hobbys grote lastenpost

Wist je dat een gemiddeld gezin nog steeds veel geld uitgeeft aan één van de hobbys van een ouder? Dit moet natuurlijk ook kunnen! Echter is het voor veel gezinnen een kostenpost en erg lastig om met de partner over te praten. Ga het gesprek aan met je partner en vraag of hij/zij nou echt iedere maand zoveel nieuwe modeltreinen moet kopen.

Opleiding of cursus volgen

Merk je dat je heel slecht bent in het budgetteren van je inkomen? Of vind je het juist ontzettend leuk en wil je er je werk van maken? Dan kun je altijd een opleiding of cursus volgen. Met een opleiding consulent werk en inkomen kun je bijvoorbeeld in dit werkveld aan de slag.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden