Kraamzorg babymoon

3 manieren om van je wallen af te komen

Geplaatst op

Hoewel het hebben van een kind heel veel geluk en liefde met zich meebrengt, kan het ook zorgen voor slapeloze nachten. Wat uiteindelijk weer resulteert in het hebben van wallen onder je ogen. Hoewel er talloze producten op de markt zijn die beweren dat ze donkere kringen en wallen kunnen laten verdwijnen, werken deze niet altijd.

Korte oplossing

Het drinken van meer water en het aanbrengen van een koud kompres kan helpen om de opgezette  wallen snel te laten krimpen. Voor het laten ‘verdwijnen’ van wallen op lange termijn is er meer nodig dan een koud kompres en het drinken van water. Dit geldt vooral als je wallen en donkere kringen genetisch zijn geërfd.

De oorzaken van het hebben van wallen

Naast erfelijkheid en het niet goed kunnen slapen door je kindje zijn er nog een aantal andere oorzaken van het krijgen van wallen, namelijk:

  • Allergieën
  • Eczeem
  • Chronische vermoeidheid
  • Problemen met het pigment
  • Blootstelling aan de zon
  • Veroudering

Gebruik theezakjes

Theezakjes kan je ook onder je ogen leggen, deze helpt namelijk tegen donkere kringen en walleen door de cafeïne. De cafeïne in de thee bevat krachtige antioxidanten en kan de doorbloeding van je huid verhogen. Er wordt ook gezegd dat het beschermt tegen UV-stralen en mogelijk het verouderingsproces vertraagt. Let erop dat je de theezakjes eerst laat afkoelen!

Gebruik retinolcrème

Waarschijnlijk heb je al veel verschillende crèmes uitgeprobeerd om je wallen te laten verdwijnen. Helaas hebben deze niet geholpen, anders zou je deze blog natuurlijk niet lezen. Een crème met retinol zou het proberen waard kunnen zijn. Dit ingrediënt is gerelateerd aan vitamine A en wordt geleverd in crème, gel of vloeibare vorm. Retinolcrèmes worden gebruikt voor een verscheidenheid aan huidproblemen, waaronder:

  • Acne
  • Psoriasis
  • Veroudering

Gebruik geen retinol als je zwanger bent!

Hoe helpt retinol bij wallen onder de ogen? Wanneer het op de huid wordt aangebracht, kan dit ingrediënt het tekort aan collageen verbeteren. Je kan lage concentraties retinol vinden in crèmes die je in de drogist kan komen, maar voor sterkere crèmes is een recept van je dermatoloog nodig.

Onderooglidcorrectie

Mocht geen van de doe-het-zelf trucjes weken. Is het ondergaan van een onderooglidcorrectie om je wallen te verwijderen ook een optie. Kijk op de website van Ooglift.nl voor de voor-en-na-foto’s en meer informatie over deze behandeling.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden