Kraamzorg babymoon

3 keer de leukste musea voor kinderen

Geplaatst op

Thuis spelen de meeste kinderen heerlijk met buitenspeelgoed in de tuin of kijken ze een serie op de televisie. Zo nu en dan wil je je kinderen ook iets educatiefs bijbrengen. Een leuke zomeractiviteit is dan ook het bezoeken van musea, zeker als deze zo ingericht zijn dat kinderen er veel kunnen doen. Ideaal is natuurlijk de combinatie van leren en spelen. De leukste musea laten kinderen zelf alles uitproberen en is interactief. Ben je op zoek naar de leukste musea voor je kinderen? Lees dan deze blog voor inspiratie.

Nemo

Als eerste uiteraard Nemo. Een echt doe museum in het centrum van Amsterdam. In Nemo kun je meer te weten komen over wetenschappelijke experimenten op een simpel niveau uitgelegd. Het museum bestaat al bijna 100 jaar dus grote kans dat je er zelf ook als kind wel eens bent geweest. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis mee naar binnen. Daarnaast kun je op het dak van Nemo in het zonnetje genieten met een hapje en een drankje. Tot slot heeft Nemo ook geregeld speciale activiteiten op de agenda staan, deze kun je terugvinden op de website van het museum.

Beeld en geluid museum

In Hilversum (hoe kan het ook anders) kan je het museum van Beeld en Geluid vinden. In dit museum kunnen kinderen voor een middag beleven hoe het is om een beroemdheid te zijn. Zo kun je zelf het journaal presenteren of een film in elkaar zetten. Het museum neemt je tevens mee naar een stapje terug in de tijd want als ouder kan je genieten van programma’s uit je eigen jeugd. Ook een leuk detail, bij binnenkomt ontvang je als bezoeker een ring. Deze ring scan je steeds als je begint aan een activiteit. Met deze ring kan je thuis nog eens inloggen om te kijken wat je gemaakt hebt in het museum.

Speelgoedmuseum

Een leuke dag voor de kinderen en voor jezelf, dat klinkt toch ideaal? In dit museum komt de nostalgie van vroeger weer helemaal naar boven. In het museum vind je namelijk speelgoed waarmee je lang geleden zelf speelde, zoals poppen, auto’s en speelgoedautomaten. Je kunt dit in het museum weer helemaal herbeleven, om vervolgens een rondje in een ouderwetse draaimolen te maken. Een echt dagje weg met plezier voor jong en oud dus.

Gerelateerde berichten

Tips voor het creëren van een gezonde werkomgeving

We besteden het grotendeels van onze tijd aan werk. Door naar kantoor te gaan, onderweg te denken aan werk of juist in de avonden en in het weekend...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden